FacebookTwitter

Blogs pēc datuma: 2017-02

Bruņas - plānas kā papīrs

Militārajām aprindām pietuvinātie zinātnieki visai sen sapņo izgatavot tādus aizsargājošus materiālus, kas vienlaikus būtu arī kompakti un ērti lietojami. 

Drons - stāsies sapieru vietā

Izskatās - ka no militārās leksikas tiks izskausta vēl viena profesija. Bīstamā sapieru padarīšana nākotnē varbūt tiks nodota bezpilotnieku ziņā.

Lāzers ir labs enerģijas devējs

Līdz šim lāzerus - no rakstnieku fantāzijām un dažiem izmēģinājiem - atpazinām kā iznīcinošus ieročus. Taču šo tehnoloģiju varēs izmantot kā enerģijas pārnešanas efektīvu instrumentu.

Soļi - Kosmosa iekarošanai

Portlandes (ASV) Universitātē nopietni aizdomājušies - kā iekarot Kosmosu. Tas nav gluži tas pats, kas iekarot kādu kaimiņu valsti. Cilvēcei nu būs jāsakopojas uz pavisam dažiem citiem soļiem - uz dažiem pat no šodienas viedokļa lūkojoties: fantastiskiem.

Dienas kārtībā biodegviela - arī kaujas tehnikai

Pasaulē aizvien lielākas bažas ir par to, ka aptrūksies fosilās izejvielas degvielai. Bet to var ražot arī no augiem. Ko šajā sakarībā dara ASV Pentagonā?

Ir ne tikai mikroviļņu krāsns, bet arī mikroviļņu lielgabals

Šāda ierīce tiek gudrota Ķīnā un šī lielgabala galvenie mērķi būs bezpilota ierīces. Jau sešus gadus notiek jaunās ierīces sagatavošana un izmēģināšana.

Ekzoskelets izstrādās arī enerģiju

Nākotnes karavīru kaujas tērps, kas aprīkots ar papildus iespējām - kustību atvieglināšanai un tiek saukts par "ekzoskeletu" - būs aprīkots ar autonomas enerģijas ražošanas ierīcēm.

Bezpilotnieks - pārsniedz arī skaņas ātrumu

"Taranis" bezpilota lidojošā ierīce atšķiras ar milzīgu pārvietošanās ātrumu.