FacebookTwitter

Blogs pēc datuma: 2016-10

Nākotnē iespējami dronu "siseņu" uzbrukumi

Turpinot iespējamo, bet ne "obligāto", nākotnes ieroču apskatu - jāsecina: iespējams arī sīko dronu uzbrukums. Jauns pasākums?

Elektromagnētiskie visai nezināmie ieroči

Pirmajā brīdī liekas - tā tāda paspēlēšanās ar starojumiem. Taču arī šis ir jauna veida ierocis var izrādīties bīstams lielām karaspēka vienībām. 

6 galvenie militārās attīstības virzieni 21. gadsimtam ieskrienoties

Laiks iet uz priekšu, cilvēce attīstās. Kas notiks ar kara ieročiem un vispār ar domāšanu. Sekojot līdzi, kas pasaulē notiek - jāsecina vismaz sešas tendences, kas turpinās militāro aktivitāšu laukā. Tātad...

Teorētiskā teleportācija

Teleportācija ir masas momentāna pārvietošana lielos attālumos. Tāda jau ir atklāta, pierādīta un vietām jau pielietota.

Biomorfie roboti drīz būs apritē

Vēl viens jauns bruņojumi veids nonāks apritē. Šāds varētu būt labs līdzeklis cīņā pret terorismu. Kā arī šādu varēsim lietot daudzās citās cilvēkiem apgrūtinošās situācijās.

Gribēja reiz palaist lidojošu zemūdeni

Bija mēģinājums rast kaujas aparātu, kas vienlīdz labi risina uzdevumus gaisā un zem ūdens. 

Bruņu... tapetes

Ne tikai ieroči vai dažādi maskēšanas tīkli var aizsargāt dzīvo spēku, bet arī pēdējā laikā jauna veida inženierbūves elements palīdzēs kaujas apstākļos saglabāt kaujiniekus to dislokacijas vietās. Un tas ir svarīgi.

Bezpilotu tanki - virzās uz nākotni

Jau aizvien skaidrāka ir tendence: hipotētiskās nākotnes kaujās dosies visdažādākie no attāluma vadāmie aparāti. Turpinam par - tankiem bez apkalpes.

10 populāri maldi saistībā ar tūrismu

Daļa no mums regulāri dodas pārgājienos un ekskursijās - šādi uzlabojot gan veselību, gan arī garastāvokli. Cita daļa to dara neregulāri un vispār reti. Bet lielākā daļa par šādām aktivitātēm dzirdējuši iztālēm. Rodas nepamatoti mīti, kurus atspēkosim. 

Kā iekurināt ugunskuru bez sērkociņiem

Ne pārāk bieži, bet gadās arī tādas situācijas - kad esam mežā, sērkociņi aiz mitruma ir kļuvuši nederīgi. Bet uguns, kas dod siltumu un arī iespēju dabas vidū pagatavot maltīti, ir ļoti nepieciešama. Arī šādā situācijā ir izeja. 

Kas ir ar sirseņiem un lapsenēm?

Jā, atrodoties lauku teritorijās, pārgājienos un, ja kas, arī pilsētā - tad uztrāpamies arī lapseņu pūžņiem. Saņemam dzēlienus. Kas tad notiek? Ir dažas domas...

Gudrā dronu notriekšana

Šajā blogā jau rakstījām par dronu jeb bezpilotu mini-aparātu uzvaras gājienu kaujas laukos un miera dzīvē. Bet - reizē ar droniem tiek domāts par ieročiem, kas kaujas laikā šos trieks zemē. Par tiem tad šis raksts.

Kara velosipēdi - toreiz un tagad

Velosipēdi - tas mums visiem asociējas ar tādu mierīgu un civilizētu dzīvi. Tomēr arī šis braucamrīks var lieti noderēt kaujas apstākļos.

Neredzams mētelis - neredzamam cilvēkam

Rakstnieki un filmu režisori jau ilgu laiku fantazē - kā cilvēku padarīt citiem neredzamu. Taču notiek arī nopietns darbs šādu ietērpu un maskēsanās pārklāju radīšanā. Gandrīz lieki sacit, par šādu izgudrojumu ļoti interesējas militāristi.

10 mīti par militārajiem droniem un bezpilota aparātiem

Šīs bezpilota ierīces gūst aizvien jūtamāku atsaucību. Nu jau desmitiem dažādu modifikāciju bezpiloti lidaparāti ņem dalību militārajās un arī civilajās aktivitātēs. Cilvēkiem ir vairāki mīti par lidojošajā bezpilota ierīcēm. Atliek tikai ieviest skaidrību. 

Nevājiem nerviem - ieroči ar ... sadzīves atliekām

Protams, šo lasot, mēs smiesimies vēderu turēdami, taču kaut kur arī par šo tēmu militārajās aprindās ir nopietni aizdomājušies - kā militārajās darbībās izmantot atkritumus.  

Amerikāņu "RipSaw" - lielākais tanks bezpilotnieks pasaulē...

... uz doto brīdi. Bruņojamā vienība jau pieņemta sērijveida ražošanā un ASV armijas apgādā. 

3D printeris - arī tas ir pavisam militāri

Šī jaunā printēšanas tehnologija nav pagājusi garām arī armijas ģenerāļu gudrībai. Izrādās, te ir potences. 

Kosmosa kinētiskie triecieni

Nezin cik nopietni - bet militārajā pasaulē tiek izskatīta iespēja uz galvas pretiniekam uzlaist meteorīta bumbu.

"Swarm" - bezpilotnieku automātiskā vadības sistēma

Lidojošus un arī nelidojošus bezpilotniekus vadīs bezpilota programma. Kaut kas no fantastikas, taču arī šajā virzienā dodas tā militārā doma.

Atrašanās purvos - tas ir uzmanīgs pārgājiens

Purvos cilvēki parasti meklē - rudeņos - dzērvenes. Pārējos gadalaikos gan tikai piedzīvojumus. Šajā rakstā - par to, lai šādi piedzīvojumi purvā būtu vien ar plus zīmi.