FacebookTwitter

Blogs pēc datuma: 2016-01

Četrarpus kilometri 45 sekundēs

Pakistānas Gaisa spēku iznīcinātāja F-16 BM Block 15 pacelšanās gaisā 4500 metru augstumā 45 sekunžu laikā.

Latvijas karavīrs. 21. raidījums

Latvijas Reģionu televīzijas "Re:TV" jaunākajā "Latvijas karavīrs" raidījumā atskats uz notikumiem aizgājušajā 2015.gadā.

MP44 vs. AK-47 vs. M16

Trīs no zināmākajām triecienšautenēm - MP 44, AK-47 jeb "Kalašņikovs", kā arī M16 - kāda ir to vēsture, priekšrocības un mīnusi, ja salīdzina vienu ar otru.

Piemin Ziemassvētku kaujas

Simtiem cilvēku nedēļas nogalē pulcējās Tīreļpurvā, Ložmetējkalnā, lai godinātu varoņus, kuru dzīvības izdzisa lielākajā militārajā operācijā Latvijā Pirmā pasaules kara laikā. Pirms 99 gadiem sākās leģendārās Ziemassvētku kaujas, kad latviešu strēlnieki visai pasaulei parādīja savu milzīgo cīņassparu. Strēlnieku piemiņas brīdis bija arī Babītes novada Antiņu kapos.

Kā izglābties pēc ielūšanas ledū

  Video: Rīgas pašvaldības policija

Barikādēm - 25. Atceres ugunskurs Zaķusalā

No 13.janvāra līdz 20.janvārim Rīgā un citviet Latvijā notiek 1991.gada barikāžu atceres pasākumi. Barikādes bija tautas apziņas un identitātes psiholoģisks fenomens, kas vienoja cilvēkus pēc pārliecības, taisnīguma izjūtas un godaprāta. Barikādes rūdīja un stiprināja šo pārliecību, kas beigu beigās noveda pie neatkarības atgūšanas.

Karavīri un zemessargi ar pretgaisa raķešu sistēmām mācās iznīcināt arī zemes mērķus

  Video un informācija: Nacionālie bruņotie spēki

Latvijas karavīri Afganistānā

  Video un informācija: Nacionālie bruņotie spēki

Cik ložudrošs ir titāns

Titāns tiek plaši izmantots dažādās nozarēs. Tas bieži tiek sakausēts ar dzelzi, alumīniju, vanādiju, molibdēnu un citiem elementiem, lai izveidotu izturīgus un vieglus sakausējumus, kurus lieto kosmosa, militārajās un rūpniecības nozarēs. Kādu kaitējumu titāna sakausējumam var nodarīt lode?