FacebookTwitter

Blogs pēc datuma: 2016-12

10 labākie tanki pasaulē

Tādi nu mums pieražoti visā pasaulē. Daži lielāki, daži mazāki. Daži dārgāki, daži lētāki. Daži arī vizuāli dižāki un daži tādi, kas pārsteidz visus. Par tiem labākajiem tad šodien. Tops ir "Military Observe" (ASV) izdevuma versijā. 

Un - labākie iznīcinātāji pasaulē

Gaisa kara spēku lidmašīnas - tā ir visai noteicoša pazīcija ikvienas valsts armijas sastāvdaļa. Jāsaka arīdzan - kaujas lidmašīnas, tā ir arī tās vai citas zemes armijas vizītkarte. Šoreiz par top10 mazizmēra kara lidmašīnām - ASV izdevuma "Military Observer" versijā. .

Dirižabļi - ideālais transports bezceļiem

Nesen rakstījām - dažās valstīs atdzimst ideja par dirižabļu izmantošanu. Galvenokārt kravu pārvadāšanai apvidos, kas nav pieejami cita veida transportiem. Par šādiem projektiem sākušas interesēties arī no militāro aprindu puses. Ir jaunumi no Kriecijas puses. 

Elektroniskais karš - kaut kas nezināms

Kā mēs labi zinām, tad sakariem šodienas militārajā pasaulē ir izšķirīga nozīme.

Elektroniskais karš - kaut kas nezināms/2

Atlantijas otrā krastā - tiek darināts savādāks projekts elektroniskā kara vešanai. ASV karaspēka bruņojumā nonāks speciāla raķete.

Bezpilota ierīces nopietni sāk veidot tirgu

Tālvadības ierīces jau tagad ir pieražotas tādā skaitā, ka varam runāt par jauna tirgus izveidošanos. Šodien ieskatam - lai ir kādi cipari. Šī tirgus attīstība radīs arī jaunus izaicinājumus.

Vēl ieskats tālākās militārās tehnikas nākotnes tendencēs

Tā militārā doma visu laiku attīstās reizē ar cilvēku sabiedrību. Notiek eksperimenti un vienkārša izzināšana. Šajā reizē - lai ir jaunas militārās idejas pēc "National Military Observer" (ASV) ekspertu domām. Dažas no tām šodien izklausās pēc fantastikas.

Kiberkaraspēks ir jauna veida armija

Francija - šoreiz būs tā pirmā valsts, kur šāds militārais veidojums sāks darbu no 2017. gada janvāra.

No kosmosa radīti meža ugunsgrēki - arī ir karš

Uz Zemes ir daudzas mazapdzīvotas teritorijas, kuras klāj krāšņa augu sega. Tajā izraisot ugunsgrēkus, tā var graut konkrētas valsts ekonomiku. Vai tas nav jauns uzbrukuma paveids?

Super - bezpilotnieka formāts

Daudz jau rakstījām par ierīcēm, kas vadāmas no attālumā, taču pirmo reizi pieskaramies tēmai - par tādām lidošanas iespējām, kas ietver arī nokļūšanu kosmosā.

Tiek iesaistīts mākslīgais intelekts

ASV armijā ļoti ātri cenšas dabūt mākslīgi intelektu, kuram prognozē lielu nākotni. Kā gan savādāk...

Top pret-dronu tālšāvēja ierocis

Daudz un dikti esam runājuši par droniem un citām bezpilota ierīcēm, tagad par to - ka top ieroči cīnai ar tiem. Bruņošanās ieiet jaunā spirāles vītnē.

Galvenā izlūkošana pārnesas uz kibertelpu

NATO izlūkošanas ģenerāļi nesen pulcējās uz neformālu sammitu, kas notika ASV Pentagonā, un tur tika spriests par izlūkošanas tendencēm. Starp kurām galvenā ir - izlūkošanas smagums pārvietojas uz kibertelpu.

Dromus audzēs kā kristālus mēģenēs

Daudzi rēķinās - ka droni (militārie un civilie) debesīs būs lielā skaitā, to modes bums vēl ir priekšā. Tostarp daži aizdomājušies, ka dronus varēs ražot ar kādu jaunu paņēmienu.

Nākamais Pasaules karš - ir kiberkarš

Pasaulē aizvien pazīstamāks kļūst "Cold Cyber War/CCW" jeb "aukstais kiber kara" jēdziens. Attīstoties tehnoloģijām - arī karošanas metodes ir tādas, kādas tās nebija iepriekš.

"Gudrie putekļi" jeb snaudošie sensori

Karā - ļoti svarīga lieta: ir izlūkošana. Un viens no izlūkošanas veidiem ir nepārtraukts monitorings pretinieka nometnē. Bet - kā to darīt efektīvi?

Cik tālu mums ir līdz reālam "terminatoram"?

Visiem zināmas blokbāsteru filmas no sērijas "Terminators" ar Arnoldu Švarcenegeru galvenajās lomās. Bet ASV aizdomājušies - lai radītu kaut ko līdzīgu arī reālajā pasaulē. Vienvārdsakot, runa ir par militārajiem robotiem ar mākslīgā intelekta iezīmēm.