FacebookTwitter

Blogs pēc datuma: 2016-11

Nakts pārgājiens - 1. daļa: sagatavošanās

Nakts pārgājiens ir viens no atraktīvākajiem tūrisma veidiem. Nakts dod daudzas jaunas izjūtas un vienmēr paliek atmiņās kā viens no lielākiem piedzīvojumiem. Taču, lai šis piedzīvojums tā arī paliktu ar "+" zīmi, šādam pasākumam nepieciešama lielāka sagatavošanās.

Nakts pārgājiens - 2. daļa: prieks un reizē pārbaudījums

Gājieni tumšajās stundās notiek gan retāk kā dienas laikos. Pēc attiecīgās sagatavošanās nu varam spert pirmos soļus pēc saulrieta neizzināmās pļavās un mežos. Kas tagad ir svarīgi?

Droni pārveidosies par superdroniem

Superdroni - tā ir bezpilotnieku paaudze, kas būs pielāgoti visiem elementiem. Tādi lidos, peldēs, būs zem ūdens un pat lēkās pa zemes virsmu.

ASV atgriežas pie dirižabļiem

Kādreiz 20. gadsimta sākumā izmantotie dirižabļi - tagad spēs atgūt otro elpu.

Domām ir liels spēks - kaujas laukā

Un Ķīnā to ir uzķēruši jau pavisam reālā formātā. Šajā valstī nopietni izskata ideju kaujas robotu vadīšanu ar domu spēku.

21. gadsimta gladiatoru spēles ar iespējamu turpinājumu

Kādreiz varenās spēles - ir vilinājušas publiku dažādos laikos. Šodien tās ir dekoratīvo kostīmu izrādes. Bet par dekoratīviem bruņu kostīmiem - atkal interesējas nopietnās armijas aprindās.

Lidojošo motociklu saime pieaug

Vēl viens pārvietošanās līdzeklis būs noderigs armijai.

Staigājošās militārās mašīnas

Militārā tehnika ir daudz un dažāda. Bet ir arī domas, ka tādu varētu veidot kā staigājošo. Te ziņas ir no Ķiņas puses. 

Igauņi ieslēdzas bezpilotu kaujas aparātu saimē

Mūsu ziemeļu kaimiņi prezentē savu no attāluma vadāmo kaujas ierīci.

Apmācības pret meteorītu uzbrukumiem

Iespējams, nākotnē mēs cīnīsimies ne vairs viens ar otru, bet gan ar nelūgtiem viesiem no Kosmosa. Tostarp pret šurp skrienošiem masīviem meteorītiem.

Fakti, kas jāzina Lāčplēša dienas sakarā

11. novembris ir datums - kad Latvijā ir svinama Lāčplēša diena. Tātad, daži fakti...

Pasaulē dārgākie šāvieni

Vēl pavisam nesen militārie cilvēki nebija sapņojuši, ka daži šāvieni tagad maksās miljons dolāru par vienu reizi. Un arī par to, kā kara resoru birokrātija reizēm traucē ieviest modernāku bruņojumu.

Raķetes skries pret meteorītiem

Nesen ASV bija evakuācijas mācības saistībā ar iespējamu meteorīta nokrišanu uz Zemes. Bet Krievijā jau sāk domāt par gatavību - pretī meteorītam aizraidīt raķetes. 

Lidojošie automobiļi vairs nav fantāzija

Lidojošais auto atrisinās problēmu gan ar karaspēka pārvešanu, gan arī ar izvairīšanos no mīnu laukiem. Kas ir tik ļoti svarīgi kaujas apstākļos.

Nu tad arī hibrīddrons...

Doma dronu virzienā turpina attīsties, un ASV armijas rindās drīz varētu parādīties arī t.s. hibrīddrons, kas gan lidos, gan arī pārvietosies uz riteņiem pa škēršļotu apvidu.

Kā dzima Latvija

Nu jau 98 gadus uz pasaules kartes atpazīstama valsts Latvija. Un aizvadītā gadsimta sākumā bija situācija, kad Latvijas rašanās bija iespējama. Un tā tika izmantota. Ieskats vēsturē.

Lidojošās zemūdenes - 2. daļa

Nesen rakstījām - jau aizvadītā gadsimta trīsdesmitajos PSRS armijas priekšniecībia bija doma par zemūdeni, kas spētu arī lidot. Konstrukcijas sarežģītības dēļ toreiz gan no šī projekta atteicās. Tagad šajā virzienā strādā ASV armijas spēkos.

Pilotus nomainīs roboti

Daudz pēdējā laikā ir kaislības par bezpilotu kaujas mašīnām. Mazāk kaislības ir par robotiem, kas drīz vien varētu nosēsties darbavietās, kuras iesildījuši ir cilvēki. Dienvidkorejā pie šīs lietas sākuši strādāt nopietni.

Ir izstrādāts gudro ieroču standarts

Tiesa, šis standarts tiek ieviests vienā atsevišķi ņemtā valstī - ASV. Tādējādi ierobežojot šaujamieroču apriti līdz šim tik liberālā valstī. Runa ir par ieročiem, kurus varēs lietot tikai to īpašnieki.

Top roboti - apsargi

Kad mums notiek vispārēja militārā robotizācija, tad nav nekāds brīnums - ka nupatās sāk piedāvāt arī apsardzes robotu pakalpojumus. Krievijā notiek divu veidu apsardzes iekārtu izmēģinājumi.

Zem ūdens mīnas meklēs droni - "kamikadzes"

Kopš abiem pasaules kariem Eiropas jūrās atrodas vēl daudzas jūras mīnas. To atmīnēšanai tagad izgudrota tālvadības ierīces, kurām var piedēvēta arī "kamikades" misiju.

Tūrisma pārgājieni / ģērbjamies pareizi

Daudz cilvēki veido savu dzīvi caur hobijiem, starp kuriem kā viens no izplatītākiem ir - doties tūrisma pārgājienos. Par to jau vairākkārt esam rakstījuši blogā. Šodien ir 12 atziņas par pareizo apģērbu pārgājienos

Dārgi, bet slikti militārie projekti

Kā jau mēdz gadīties katrā nopietnā lietā - gadās kuriozi un neveiksmes. Tās ir tādas militārās iestrādnes, ar kurām nelielās un neprezentējas. Tomēr līdzekļi un spēki šo ieroču izstrādē ir ielikti.  Un arī šīs iestrādnes ieies vismaz ASV vēsturē.

Lielākās zemūdenes pasaules vēsturē

Zemūdens dažāda kalibra pārvietošanās aparāti - tā šodien ir ikdiena. Protams, lielākie šīs formācijas ierīces ir militārās. Lielākās zemūdenes ražo un pasaules okeānos palaiž militārās lielvaras.