FacebookTwitter

Blogs pēc datuma: 2015-11

"Atceries Lāčplēšus!" oktobra raidījums

Jaunākajā "Atceries Lāčplēšus" raidījumā:- stāstīts par Lāčplēša Kara ordeņa ieguvējām sievietēm; tādas bija tikai trīs un viena no viņām Elza Žiglēvica jau pēc savas nāves kļuva par pēdējo Lāčplēša Kara ordeņa kavalieri;- stāstīs par pašu pirmo apbalvošanas ceremoniju, kas 1920.gada 11.novembrī norisinājās Rīgā, Esplanādē;- Burtnieku novada Ēveles pagastā tikšanās ar ordeņa kavaliera Roberta Liepiņa meitu, kura dalījās atmiņās par savu tēvu.

Slīkstoša helikoptera simulators

Viens no nervus kutinošākajiem ASV Jūras kājnieku treniņiem ir izkļūšana no slīkstoša helikoptera simulatora. Lai apgrūtinātu uzdevumu un orientēšanos zem ūdens karavīriem tiek arī uzvilktas necaurredzamas brilles, tādejādi treniņš jāveic tumsā.

Latvijas karavīrs. 19. raidījums

Jaunākajā "Latvijas karavīrs" raidījumā:- piedalīsies jaunsargu orientēšanās sacensībās "Vējiņu kauss";- kopā ar Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem atcerēsies Mores kaujas;- mācībās "Detonators" piedalīes teoritorijas attīrīšanā no sprādzienbīstamiem priekšmetiem;- iepazīs tradīcijas Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolā.

Video no A-10 Thunderbolt un U2 kokpita

Kāds skats paveras no divām pagājušā gadsimta militārajām lidmašīnām - iznīcinātāja A-10 Thunderbolt un spiegošanas lidmašīnas Lockheed U-2.

Latviešu dokumentālā filma "Četros no rīta mežā"

Latviešu dokumentālā filma "Četros no rīta mežā" ir stāsts par pieciem Latvijas karavīriem. NBS majoru, Irākas, Afganistānas veterānu un lauksaimnieku Ventu; Zemessardzes kaprāli un Ventspils Piejūras Brīvdabas muzeja vēsturnieku Artūru; zemessargu un bērnu pedagoģi Gunitu; vecāko zemessargu un veterinārārstu Viesturu; Kaujas bataljona seržantu, fotogrāfu un mūziķi Gati satiekam viņu ikdienā un kaujas mācībās.  Tas ir stāsts par 2015. gada Latvijas ikdienu, sadzīvi un vērtībām, kas filmas varoņiem šķiet aizsargāšanas vērtas. Pirmizrādes: 12. novembrī plkst. 18 un 14. novembrī plkst. 15.30 kinoteātrī "K. Suns".

Akvadrukāšana uz armijas ķiverēm

Kā ar akvadrukāšanas palīdzību tiek krāsotas airsofta, peintbola un karavīru ķiveres.

degvielas uzpilde gaisā

Divu minūšu ieskats vēsturē, kā no 1921.gada līdz mūsdienām veikta militāro lidmašīnu degvielas uzpilde gaisā.  

Filmas Dvēseļu Putenis reklāma

17.novembrī filmas "Dvēseļu putenis" veidotāji publicēja Latvijas simtgadei veltītās kinolentes reklāmas materiāls. Filmu režisora Dzintara Dreiberga vadībā uzņem video aģentūra "Kultfilma". Operators ir Valdis Celmiņš, mūziku komponējusi latviešu izcelsmes ASV komponiste Lolita Ritmanis. Reklāmas materiālā dzirdamo dziesmu izpilda 7.Bauskas pulka strēlnieks Jānis Frišs. Dziesmu pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados ierakstījis vīru kopas "Vilki" vadītājs Andris Balcers.

Klajā nācis videoklips militārā policista Artūra Strēlnieka jeb R2RS dziesmai “Patriots”

Artūrs Strēlnieks ir Militārās policijas karavīrs, kurš brīvajā laikā repo par sociāli aktuālām tēmām. Dziesma “Patriots“ ir sarakstīta 2013. gadā. Šogad, koncertā “Latviešus strēlniekiem 100”, Artūrs Strēlnieks izpildīja dziesmu “Patriots” kopā ar Miku Dukuru. Pēc šīs uzstāšanās tika ieskaņota atjaunota dziesmas versija, kurai nu ir tapis videoklips.Līdz šim populārākā Artūra Strēlnieka jeb R2RS dziesma ir “Kareivis mieram”, kuras videoklips sociālās saziņas vietnē “YouTube” ir skatīts vairāk nekā 80 000 reižu.Dziesmas “Patriots” videoklips ir veidots kā stāstījums par vienas dzimtas četrām paaudzēm, kuras visu mūžu nes sev līdzi latviskās vērtības. Videoklipā kā metafora šīm vērtībām parādās sena kārbiņa. Katrs skatītājs pats sevī var meklēt atbildes uz jautājumu - kas īsti ir kārbiņā, kādas ir īstās, paaudžu paaudzēs mantotās vērtības? Dziesmu izpilda R2RS un Miks Dukurs. Dziesmas vārdu autors ir Artūrs Strēlnieks, videoklipa scenāriju radījuši Anna Šteinberga un Renārs Muskars, operators - Renārs Muskars, montāža - Jekaterina Ivanova, producente - Ieva Anševica. Informācija: Latvijas armija

Artilērijas ieroču evolūcija

Kāda bijusi artilērijas ieroču evolūcija no Pirmā pasaules kara līdz pat mūsdienām.

William & Son bises izgatavošana

Lai izgatavotu vienu "William & Son" bisi nepieciešami 18 mēneši. To laikā, gatavojot katrs savu elementu, ieroča ražošanā roku pieliek seši speciālisti, kuri pieredzi uzkrājuši vairāku dekāžu garumā. Vienas šādas rūpīgi izstrādātas bises cena ir vairāk nekā 80 000 eiro.

Novembra "Latvijas karavīrs" raidījumā:

Jaunākajā "Latvijas karavīrs" raidījumā tā veidotāji:- piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās "Iron Sword" Lietuvā;- dosies lāpu gājienā Liepājā;- kopā ar vairāk nekā 200 jauniešiem piedalīsies orientēšanās sacensībās Daugavpilī;- tuvāk iepazīs Latvijas Republikas Zemessardzes orķestri.