FacebookTwitter

Blogs pēc datuma: 2015-10

"Latvijas karavīrs" septembra raidījums

- kā norisinājās 1.Zemessardzes novada lauka taktiskās mācības "Lielais Zobens";- kā jaunsargu vienības no Cēsīm un Stelpes apguva pamatiemaņas alpīnismā;- kāpēc Latvijā viesojās Rēzeknes 9.kājnieku pulka karavīra mazmeita no Lielbritānijas;- kā noritēja Zemessardzes 44.kājnieku bataljona prezentācija bērniem.

Ložu drošs iPhone vāciņš - mīts vai tiešām ložu drošs

.

Iznīcinātājs nolaižas uz ceļa Somijā

Zviedru iznīcinātājs Saab JAS-39 Gripen militāro mācību uzdevuma laikā veic nosēšanos uz autošosejas Somijā.

Desantēšanās virs tuksneša GoPro

Ar GoPro kameru uzņemta kājnieku divīzijas desantēšanās virs tuksneša Ņūmeksikā.

Lockheed U-2 nosēšanās

Kā notiek spiegu lidmašīnas Lockheed U-2 nosēšanās, kuras laikā tās pilotam asistē aizmugurē esošas mašīna ekipāža, norādot, cik liela atstarpe ir starp lidaparātu un skrejceļu.

Franču iznīcinātāji veic mācību uzdevumus

Franču iznīcinātāji "Dassault-Breguet Super Étendard" un "Dassault Rafale M" paceļas no aviācijas bāzes kuģa "Šarls de Golls" un veic mācību uzdevumus.

Kadetu kandidāti sāk pirmo apmācības posmu ceļā līdz leitnanta zvaigznēm 1.daļa

Septembra sākumā Kājnieku skolā Alūksnē sākās kareivja pamata apmācības kurss. Šajā kursā apmācību sāka kadetu kandidāti - topošie Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti un, protams, arī nākamie virsnieki.

Taktikas kursā kadeti un zemessargi apgūst vada komandiera kaujas iemaņas

Šogad Aizsardzības akadēmijas Sauszemes taktikas kursā piedalās ne tikai 5.kursa un "Komandējošā sastāva virsnieka pamatkursa" kadeti, bet arī 14 zemessargi, kopā apgūstot vada līmeņa taktiku. Šādi regulārajos spēkos un Zemessardzē tiek radīta vienota izpratne par militāro operāciju plānošanu un apakšvienību vadīšanu.Zemessargi un kadeti šajā kursā prakstiski nostiprina iepriekš teorētiski apgūstās vada komandiera kaujas iemaņas aizsardzības, uzbrukuma un prettanku operācijās. Zemessargiem šis ir tikai viens no apmācību posmiem, lai pēc sekmīgi apgūtas apmācību programmas viņi spētu taktiski pareizi vadīt vada līmeņa vienību kaujas laukā, neskatoties uz to, ka viņi nav apguvuši pilnu akadēmisko apmācību, kāda nepieciešama regulāro spēku vada komandierim.Šāda zemessargu vada komandiera pienākumu izpildītāju apmācība ir sākta pavisam nesen, lai uzlabotu Zemessardzes kaujas spējas un komandējošā, īpaši, jaunākā komandējošā sastāva militārās iemaņas. Pirms šī kursa zemessargi mācās Neintensīvajā jaunākā instruktora kursā.

sprādzienbīstamu priekšmetu meklētāja suņa ikdiena

Kāda ir sprādzienbīstamu priekšmetu meklēšanas patruļas suņa ikdiena.

AK-47 slow motion video

AK-47 jeb Kalašņikova automāta darbība tuvplānā - "slow motion" video.

Kā izžāvēt zābakus lauka apstākļos

Jau gandrīz ir izdevies sasniegt mērķi nesamirkušam, tomēr pēdējā brīdī samirkst kājas, kas var beigties ar nelāgu apsaldējumu. Lai izžāvētu zabākus nav ātru risinājumu, tomēr piedāvājam biežāk pielietotos.Piepildīt, lai mitrums uzsūcasIzņemiet ārā apavu zoles un novietojiet tās siltā vietā žūšanai. Tikmēr pašus zābakus piepildiet ar sausām lapām, zāles stiebriem vai avīzēm. Kad tie ir samirkuši, izņemiet ārā un ievietojiet atkal sausus materiālus, lai zābaki turpinātu žūt.Karsti akmeņiUgunskurā uzsildiet akmeņus (neizmantojiet upes akmeņus, jo tie sildot var uzsprāgt) un ievietojiet tos zeķēs, pārbaudot vai tie nededzina materiālu. Savukārt piepildītās zeķes ievietojiet zābakos.Zoļu žāvēšanaKamēr žūst zābaki, tikmēr laiks ķerties pie zolēm. Saspiediet tās starp audumu vai sausu zāli, mēģinot izspiest ūdeni. Pa nakti turiet tās zem kāda smaguma.UgunskursJa nevariet pretoties kārdinājumam zābakus un zoles novietot pie ugunskura žūšanai, tad dariet to, tikai ievērojot distanci no uguns. Karstuma ietekmē āda var sākt plaisāt vai sintētika kust. Savukārt zoles karstumā var kļūt cietas, ko pat vizuāli var nepamanīt.

Sasniegt startosfēru īrētā MiG-29

Kā tas ir - uzlidot virs mākoņiem stratosfērā un sasniegt virsskaņas ātrumu. Kompānija "MiGFlug" piedāvā iespēju pašam izīrēt iznīcinātāju MiG-29 un pilota vadībā baudīt lidojumu. Pie tam, uz brīdi pašam pasažierim tiek dota iespēja vadīt iznīcinātāju. Tiesa, šāds prieks maksā bargu naudu - 18 000 ASV dolārus.