FacebookTwitter

Blogs pēc datuma: 2015-08

Kā tika atzīmēta latviešu strēlnieku simtgade

#strēlniekiem100

Hidroplāns Saunders-Roe SR.A/1

Hidroplāns Saunders-Roe SR.A/1 bija Lielbritānijas Karalisko Jūras spēku projekts, kas tika testēts neilgi pēc Otrā pasaules kara beigām. Par iedvesmu britu projektam kalpoja dažus gadus agrāk radītais japāņu Nakajima A6M2-N. Tomēr projekts sagādāja pamatīgas galvassāpes inženieriem un dizaineriem, tā ilgums pat nesasniedza desmit gadus un 1951.gadā tas tika slēgts, hidroplānam pat neiegūstot oficiālu nosaukumu.

Jaunākajā "Latvijas karavīrs" raidījumā

- Kāpēc Apes novada Trapenē neierasti liels skaits iedzīvotāju iestājās Zemessardzē;- Kādi pasākumi norisinās par godu latviešu strēlnieku bataljonu izveidošanas simtgadei;- Kā notiek zemessargu pamatapmācības nometne;- Kā laivu brauciens pa Gauju saliedē jaunsargus.

Kā 1940.-ajos gados veica jūras mīnu atmīnēšanu

Kā pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados veica jūras mīnu atmīnēšanu. Neatkārtojiet to mājas apstākļos!

Kā jūras kājnieki izgāž durvis

Kā jūras kājnieki iekļūst ēkā caur durvīm, kuras nevar vienkārši atvērt. Kaujas situācijā tas ir ļoti bīstams un sarežģīts process, jo tas nozīmē, ka ēka jāieņem ar spēka - visbiežāk sprāgstvielu - palīdzību.  

F-35 simulators

Simulators, kurā trenējas nākamie iznīcinātāja Lockheed Martin F-35 Lightning II piloti.

Pistoles šāviens slow motion video

Televīzijas raidījuma "MythBusters" veidotāji nofilmējuši šaušanas brīdi palēlinātā video ar 73 000 kadriem sekundē. Šādā palēlinājumā var aplūkot procesus, kas ar neapbruņotu aci paliek nepamanīti.

360 grādu video no iznīcinātāja kokpita

Divu ēru - 20.gadsimta vidus un 21.gadsimta sākuma - iznīcinātāji, attiecīgi P-51 Mustang un F-22 veic lidojumu, kas uzņemts 360 grādu video. Tāpat kā Google Maps panorāmas skatam lieto navigāciju Youtube video augšējā kreisajā stūrī un izbaudi lidojumu.  

Britu armijas treniņi Pirmā pasaules kara laikā