FacebookTwitter

Blogs pēc datuma: 2015-07

Dāņu iznīcinātājs F-16 mācību laikā notriec bezpilota lidaparātu

.

Latvijas karavīrs. 15. raidījums

Jaunākajā "Latvijas karavīrs" raidījumā:- kā norisinājās trešā novada jaunsargu vasaras nometne Saulkrastos;- kā zemessargi piedalījās sporta spēlēs;- kā Latvijas un ASV armijas karavīri kopīgi renovē Naujienas bērnu namu;- kā Litenē piemin 1941.gadā represētos.

AK-47

1947.gada 6.jūlijā sāka ražot ikonisko AK-47.

FN P90

FN P90 ir Beļģijā ražots pašaizsardzības ierocis, kas tika veidots pēc NATO pasūtījuma, lai varētu aizstāt citus 9×19 mm Parabellum ieročus.Šo ieroci kopš 1991.gada izmanto vaitrāk nekā četrdesmit valstu bruņotie spēki un speciālās vienības.

Pieci interesanti fakti par optiskajiem tēmekļiem

.

ASV karavīru formu 240 gadu vēsture divās minūtēs

.

Pasaulē mazākais kodolierocis

Pasaulē mazākais kodolierocis tika izstrādātd pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados. Tomēr ASV radītā W54 darbības rādiuss bija vien pāris jūdzes.

Gatavošanās aviošovam pilota acīm

Īrijas Nacionālie bruņotie spēki publicējuši video, kurā Pilatus PC-9 piloti gatavojas svētdienas aviošovam. Viens no pilotiem uzfilmēja dažus no aviošova elementiem, ko bja iespējams vērot skatītājiem.

Militārā kuģa ielaišana ūdenī

Līdz pat 19.gadsimta vidum militārie un cita veida kuģi tika ielaisti ūdenī ar aizmugurējo galu pa priekšu. Tomēr pieaugot to izmēriem radās nepieciešamība pēc jauna veida paņēmieniem, kā ielaist kuģi ūdenī. Kopš Otrā pasaules kara arvien izplatītāka kļuva kuģa ielaišana ūdenī sāniski. Tagad sāniskā ielaišana ir kļuvis par teju vienīgo veidu kā nogādāt kuģi ūdenī mazās tilpnēs. Pēc ielaišanas ūdenī kuģis tik ļoti sasverās uz sāniem, ka šķiet tas teju apgāzīsies. Tomēr pēc vairākam reizēm sasveroties te uz vienu, te otru pusi, tas nostabilizējas.

Interesanti fakti par snaiperiem

No 20.gadsimta sākuma līdz pat mūsdienām.